REACTIES

Sommige hulpvragers reageren……..!

” SchuldHulpMaatje helpt ons nu een jaar. 
Waar wij zelf door de bomen het bos niet meer zagen en
zelf zaten te denken aan een schuldsanering van 3 jaar
heeft SchuldHulpMaatje ons laten inzien dat het ook anders kan.
Onder goede begeleiding hebben wij samen al onze schulden in 
kaart kunnen brengen en overzichtelijk gekregen.
Daaruit bleek dat wij met goede begeleiding van SchuldHulp-
Maatje dit zelf konden oplossen. En daar zijn wij op dit moment druk mee bezig.
Wij zijn nu een jaar bezig, het verloopt goed en voor vragen e.d. staat 
ons maatje altijd klaar. We kunnen, zoals het nu lijkt, binnen 2 jaar 
(ipv 3 jaar schuldsanering) schuldenvrij zijn.
Daarnaast leren wij hier nog iedere dag van. 
En zien wij hoe belangrijk het is om alle documentatie op orde te hebben.
Wij zijn SchuldHulpMaatje erg dankbaar.

“IK WILDE HET ZELF OPLOSSEN

Nog een half jaartje, dan is Christa (30 jaar) uit Leeuwarden uit de financiële problemen. Met hulp van haar maatje Paula betaalde ze al haar schulden af, zonder hulp van een kredietbank of iets dergelijks.

‘Ik wilde het zelf oplossen en alles afbetalen. Met hulp van Paula is me dat gelukt’. Christa vertelde in april haar verhaal aan staatssecretaris Klijnsma. Zij bracht een werkbezoek aan het Sociaal Wijkteam in Leeuwarden en daar werkt SchuldHulpMaatje mee samen.

Wat ging er mis?

Vijf jaar geleden verliet Christa haar vriend en trok tijdelijk in bij haar moeder. Ze dacht een gezamenlijke belastingschuld te hebben met haar ex, maar ze kwam er al snel achter dat deze op haar naam stond. Daar ga je dan.
En er ging nog meer fout….  Ze hielp haar moeder, die ook financieel krap zat. Heel lief, maar daardoor liepen haar eigen schulden verder op. Toen ze kort daarna ook nog werkloos raakte zakte ze ‘door het ijs’.

Wat nu?

Via het Maatschappelijk Werk kwam Christa terecht bij SchuldHulpMaatje. Dat luchtte op. Samen met haar maatje Paula ging ze aan de slag. Ze begonnen met alle rekeningen op een rij te zetten. Daarna gingen ze nog eens kritisch door alle abonnementen en troffen afbetalingsregelingen met de schuldeisers.

Christa hield elke maand ‘betalingsdag’. Na het aflossen van de afgesproken bedragen hield ze 25 euro per week over om van te leven. Dat is heftig, maar ze wilde doorzetten. Paula hielp haar om een voedselpakket aan te vragen bij de Voedselbank. Daarmee heeft ze het gered!

Hoe gaat het met Christa?

Eigenlijk heel goed. Ze heeft weer rust in haar leven. En sinds kort gaat ze weer lekker naar de sportschool. Ook is ze op dieet gegaan en al 10 kilo afgevallen. Dat voelt goed.

Maatje Paula is supertrots op Christa. ‘Zij heeft astma en een ernstige vorm van ADHD. Daardoor is het niet makkelijk voor haar om werk te vinden. Toch lukt het haar om haar financiële problemen op te lossen. Zij is een echte doorzetter.’

Ook financiële problemen? Het kan weer goed komen.
Vraag om hulp van een maatje.  Bij SchuldHulpMaatje Leeuwarden   

coordinator@schuldhulpmaatjeleeuwarden.nl